Ekonomi

4 erik 89 TL, 5 kiraz 125 TL

Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden erik ve kiraz, gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düştüğü Kayseri’de manav tezgahlarında yerini aldı.

Meyvelerin ağırlığı 1500 ile 2 bin 200 TL arasında değişiyor. Yurt dışında seralarda yetişen erik, kiraz, kayısı, karpuz, şeftali gibi yaz meyvelerinin satışını yapan manav Mustafa Benli, manavcılıkta 4 yıldır yaz meyvelerine ilgi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu işlerin birçoğu bizim işletmemize yurt dışından geliyor. Bu yüzden fiyatlar yüksek. Özellikle son dönemde eser fiyatlarının artması kış aylarında nadide eserlerin fiyatlarını da etkiledi. Şu an 4 adet eriğin fiyatı 89 TL, ağırlığı ise yaklaşık 1600 TL. 4-5 adet kirazı 125-130 TL fiyatla satıyoruz. Kirazın kilo fiyatı 2 bin 200 lira. Akşamları işletmemiz kapalı olduğu için yemek yiyen insanlardan çok telefon alıyoruz. Mevsim dışı meyveler için hamile eşler günün her saati ararlar. Kapatmış olsak da gece gelip dükkanı açıyoruz. Eserler bizde olursa bu çağrılara da cevap verir, iş yerimizi açarız.”

konyaalti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu